Verzending

Je verwerkingstijd en objectlocatie instellen

De verwerkingstijd is de tijd tussen het moment dat je de betaling van de koper ontvangt en het moment dat je expediteur het object ontvangt.

Kopers willen hun aankoop snel ontvangen en we raden je aan een verwerkingstijd van maximaal 2 dagen in te stellen, al is een kortere verwerkingstijd altijd beter als je je eraan kunt houden.
 

Je objecten als verzonden markeren in mijn eBay

Als je een object hebt verzonden naar een koper en in Mijn eBay nog steeds wordt aangegeven dat het moet worden verzonden, kun je het object voor je eigen administratie handmatig als verzonden markeren. De koper kan dan ook zien dat het object onderweg is.

 

Hoe je objecten verpakt voor verzending

Het is niet alleen belangrijk dat je de juiste verzendoptie kiest en je verkochte objecten op tijd bij je klanten krijgt, maar ook dat ze goed aankomen. 

Als je je objecten goed verpakt, is de kans kleiner dat ze tijdens het transport beschadigd raken, met een ontevreden koper als gevolg.

 

Trackingnummer uploaden en verzending volgen in mijn eBay

Upload het trackingnummer van verzekerde verzendingen altijd in Mijn eBay. eBay toont jou en je kopers de verzendstatus van verzendingen rechtstreeks in Mijn eBay of stuurt je door naar de website van het bedrijf.

Ter bescherming van jou en je kopers: kopers kunnen hun gekochte objecten volgen terwijl ze onderweg zijn en jij wordt beschermd als verzendingen te laat of helemaal niet bij de ontvangers aankomen.

 

Verzendstatus weergeven in Mijn eBay

In Mijn eBay> Verkopen> Verkocht kun je het trackingnummer uploaden van de expediteur die je hebt gebruikt om het verkochte object te verzenden.

De koper ontvangt via e-mail een verzendbevestiging met het trackingnummer. Het trackingnummer wordt ook weergegeven op de pagina Verkoopdetails en als link in Mijn eBay> Verkopen> Verkocht.

Voor de volgende expediteurs geeft eBay de verzendstatus rechtstreeks op de eBay-website in Mijn eBay weer:

  • Duitse postdienst
  • DHL
  • DHL Express
  • Hermes
  • DPD
  • UPS
  • GLS

De expediteurs werken de status ten minste driemaal per dag bij. Je kunt in Mijn eBay de volgende informatie krijgen over de verzendstatus:

  • Geaccepteerd
  • Wordt geleverd
  • Geleverd

De link van het trackingnummer van andere expediteurs leidt naar de website van de expediteur, waar de verzendstatus wordt weergegeven.

 

Speciale UPS-tarieven voor eBay-verkopers

Gebruik je 10%-actiecode UPSEBAYNL op ups.com/nl en UPSEBAYBE op ups.com/be.

 

Ups korting