Betaaldiensten van eBay

Welkom bij de nieuwe ervaring van eBay

Nieuwe en aankomende functies van eBay

Er zijn een aantal belangrijke nieuwe functies en verbeteringen die nu en in de komende maanden worden uitgerold om je verkoopervaring nog gemakkelijker te maken.

Nieuwe opties voor uitbetalingen:

 • Binnenkort zijn er extra opties beschikbaar om uitbetalingen te ontvangen. Naast dagelijkse en wekelijkse uitbetalingen is het dan ook mogelijk om tweewekelijks of maandelijks uitbetalingen te ontvangen.
 • Je kunt je voorkeuren voor het ontvangen van uitbetalingen wijzigen in het tabblad Betalingen in de Verkopershub. Selecteer Uitbetalingsinstellingen in de navigatie aan de linkerkant en kies vervolgens hoe vaak je uitbetalingen wilt ontvangen. Meer informatie over uitbetalingen vind je hier.

Nieuwe mogelijkheden om rapporten aan te passen

 • We blijven updates toevoegen om verkopers te helpen rapporten aan te passen aan hun zakelijke behoeften. 
 • Verkopers kunnen ervoor kiezen om alleen bepaalde kolommen in hun Transactierapport te exporteren en die voorkeuren op te slaan om voortaan alleen die kolommen in gedownloade rapporten te exporteren. Meer weten?
 • Ga naar het tabblad Betalingen in de Verkopershub > klik op Rapporten > Transactierapport > maak je aangepaste Transactierapport en sla het op.

Nieuwe hulpmiddelen die binnenkort beschikbaar zijn:

Binnenkort heb je toegang tot nieuwe leermiddelen op het tabblad Betalingen in Verkopershub.

Wat is Betaaldiensten van eBay?

Met Betaaldiensten biedt eBay verkopers één plaats om te verkopen en betaald te krijgen. Kopers krijgen een nieuwe manier om te betalen. Betaaldiensten is een essentiële stap om de koop -en verkoopervaring op de marktplaats te verbeteren.

Je kunt ervoor kiezen om dagelijks of wekelijks uitbetalingen van je beschikbare saldo te ontvangen. Ongeacht hoe de koper betaalt, worden de uitbetalingen binnen 2 werkdagen gestart (maandag t/m vrijdag, met uitzondering van de feestdagen) na bevestiging van de betaling van de koper.
Meer dan vier miljoen verkopers hebben zich al wereldwijd geregistreerd. In 2021 moeten alle verkopers zich registreren voor de Betaaldiensten van eBay.

 • Makkelijker verkopen: betalen is flexibeler en kopers beschikken over meer betalingsmogelijkheden
 • Makkelijkere kosten: we houden verkoopkosten in op je opbrengsten
 • Makkelijker beheren: je vindt alles wat je nodig hebt op één plek om je verkoopactiviteiten op eBay te beheren (rapporten, retourzendingen, makkelijkere bescherming en gestroomlijnde support)

Inschrijven voor Betaaldiensten

Wanneer je een bericht van ons ontvangt, kun je je het best vóór de deadline inschrijven om onderbreking van je account te voorkomen. Dit proces bestaat uit een paar eenvoudige stappen. Zodra je je hebt ingeschreven, sturen we je meer informatie over hoe je je account voorbereidt en maximaal profiteert van onze makkelijkere betalingsprocedure.

Nu registreren:

 1. Verifieer je gegevens
 2. Voeg een bankrekening toe. Dit kan een nieuwe of een reeds toegevoegde bankrekening zijn.
 3. Blijf verkopen zoals gewoonlijk.

Tijdens de inschrijving kun je ervoor kiezen om een bankrekening toe te voegen. Dat kan een reeds toegevoegde of een nieuwe rekening zijn. Zorg dat de naam, het adres en de bedrijfsgegevens (indien van toepassing) voor je bankrekening overeenkomen met die voor je eBay-account.

We zetten steeds meer accounts over naar de Betaaldiensten van eBay. Ondertussen zorgen we samen met verkopers ervoor dat de nieuwe betalingsprocedure voldoet aan hun wensen.

De meest recente informatie vind je hier in het Verkoperscentrum. Vergeet niet dat alle verkopers zich in 2021 moeten inschrijven voor Betaaldiensten van eBay.


Nu registreren

De voordelen

Betaaldiensten biedt veel voordelen aan verkopers: 

 • Keuze: kopers kunnen betalen met creditcards, Apple Pay en Google Pay.
 • Gemak: krijg toegang tot alles wat je nodig hebt: totale kosten, aangepaste rapporten, terugbetalingen, retourzendingen en vereenvoudigde bescherming. Als je tools van derden gebruikt, zou er niets moeten veranderen aan hoe ze werken.
 • Gestroomlijnde procedure: we maken uitbetalingen rechtstreeks naar je bankrekening over. Je krijgt unieke bestelnummers, zodat je retourzendingen makkelijker kunt afstemmen en verwerken.
 • Rapportage: vanuit de Verkopershub kun je bijgewerkte rapporten downloaden en exporteren en transactierecords afstemmen op je  bankrekening, afhankelijk van waarnaar we je uitbetalingen overmaken.
 • API-integratie: verkopers die API's van eBay gebruiken, kunnen hun integratie bijwerken om uitbetalingsgegevens te bekijken.
 • Speciale ondersteuning: je kunt ondersteuning krijgen van experts tijdens de aanmeldingsprocedure en wanneer je maar hulp nodig hebt.


Veelgestelde vragen

Overzicht van Betaaldiensten
Kosten
Uitbetalingen
Huidige betalingsmethode
Ervaring van kopers
Aanbiedingen
Tools van derden
Verkopersbescherming

Overzicht van Betaaldiensten

Wat is Betaaldiensten van eBay?

Wanneer eBay betalingen beheert, hebben verkopers één plek om objecten te verkopen en betalingen te ontvangen. Kopers kunnen meer betalingsmethoden gebruiken. Je kunt je laten uitbetalen wanneer jij wilt (dagelijks of wekelijks). Ongeacht hoe de koper betaalt, starten we uitbetalingen binnen twee werkdagen (van maandag t/m vrijdag, met uitzondering van feestdagen) na bevestiging van de betaling van de koper. Meer weten over uitbetalingen?

Als jij je of je bedrijf zich in Zwitserland bevindt, verrichten we uitbetalingen in Zwitserse frank. Andere regio's in Europa ontvangen uitbetalingen in euro.

Als jij je of je bedrijf zich in Polen bevindt, kun je het best een bankrekening toevoegen die euro accepteert. Je voorkomt dan dat je bank kosten in rekening brengt voor de omrekening van valuta's. 

Als eBay je betalingen beheert, heb je alleen een relatie met eBay, niet met een externe betaaldienstverlener. Dat geldt zowel voor verkopers als voor kopers.  Je hoeft alleen een bankrekening toe te voegen om je uitbetalingen te ontvangen.


Wat als ik me niet inschrijf wanneer ik het bericht ontvang?

Met Betaaldiensten verbetert de koop- en verkoopervaring op eBay. Alle verkopers moeten zich in 2021 inschrijven voor Betaaldiensten van eBay. Wanneer je een bericht van ons ontvangt, kun je je het best vóór de deadline inschrijven. Anders wordt je account mogelijk onderbroken.

Je kunt je met een paar eenvoudige stappen inschrijven, waarbij je onder meer je gegevens bevestigt. Je kunt de inschrijvingsprocedure volgen in de Verkopershub of in Mijn eBay.


Kosten

Wat betekent het voor mijn verkoperskosten wanneer eBay mijn betalingen beheert en een vernieuwde ervaring biedt?

Zakelijke verkopers kunnen hier informatie vinden over kosten die we in rekening brengen bij verkopers die Betaaldiensten van eBay gebruiken. Particuliere verkopers kunnen hier informatie vinden over kosten in verband met de nieuwe ervaring op eBay.

eBay brengt een aangepaste verkoopcommissie in rekening wanneer je object wordt verkocht. De verkoopcommissie bestaat uit een variabele, op de rubriek gebaseerd percentage van het totale bedrag van de verkoop, plus een vast kostenbedrag per bestelling, maar exclusief kosten voor betalingsverwerking door derden.

Je verkoopcommissie wordt automatisch afgeschreven van je verkoopopbrengsten. De rest maken we rechtstreeks over naar je bankrekening. In het algemeen betalen we het variabele gedeelte van de verkoopcommissie aan je terug bij een terugbetaling of annulering. We houden alleen de kosten per bestelling in.

De meeste zakelijke verkopers kunnen algehele besparingen verwachtingen, terwijl de meeste particuliere verkopers hetzelfde als of minder dan voorheen betalen.*

*Besparingen zijn gebaseerd op vergelijkingen van a) eerdere eBay-verkoopcommissie plus gebruikelijke kosten van externe betaaldienstverleners met b) bijgewerkte eBay-verkoopcommissie (zonder verwerkingskosten van derden).


Moeten mijn uitbetalings- en factureringsvaluta hetzelfde zijn?

Wanneer eBay betalingen beheert, houden we je verkoopkosten en uitgaven in op je opbrengsten in de uitbetalingsvaluta voordat je een betaling ontvangt. We betalen je uit in EUR. Je moet openstaande bedragen op ontvangen facturen voldoen in de huidige factuurvaluta. 

Zodra eBay je betalingen beheert, worden factuurbedragen die meer dan 90 dagen achterstallig zijn, omgerekend naar de uitbetalingsvaluta tegen de basiswisselkoers en ingehouden op je opbrengsten. 


Als de factuurvaluta verschilt van de uitbetalingsvaluta, kun je het best de factuurvaluta wijzigen in de uitbetalingsvaluta voordat Betaaldiensten van eBay wordt geactiveerd. Je kunt de factuurvaltua bijwerken in het gedeelte Verkoopaccount van Mijn eBay.

Uitbetalingen

Wanneer en hoe ontvang ik mijn uitbetalingen?

eBay stuurt een bericht wanneer de koper heeft betaald en het tijd is dat je de bestelling verzendt. Uitbetalingen worden binnen twee werkdagen gestart na bevestiging van de betaling van de koper. Je kunt ervoor kiezen om beschikbare bedragen dagelijks of wekelijks uitbetaald te krijgen. 

Opmerking: eBay maakt alleen uitbetalingen naar je bank over op werkdagen (maandag tot en met vrijdag, behalve feestdagen). Voorafgaand aan de uitbetaling houdt eBay verkoopkosten in. Meer weten over het uitbetalingsschema?

Voorbeelden van eBay-verkoopkosten zijn plaatsingskosten, gepromote aanbiedingen, extra aanbiedingsopties en abonnementskosten voor eBay Winkels. Je vindt details van je uitbetalingen, inclusief alle gerelateerde kosten, in het gedeelte Rapporten in de Verkopershub of in Mijn eBay. Lees hier meer informatie over uitbetalingen.

Als je ervoor kiest om uitbetalingen dagelijks te ontvangen, maakt eBay beschikbare bedragen over naar je bank binnen twee werkdagen na bevestiging van de betaling van de koper. Meer weten over uitbetalingen?

Als je ervoor kiest om uitbetalingen wekelijks te ontvangen, maakt eBay beschikbare bedragen steeds op dinsdag naar je bank over. Als een dinsdag een feestdag is, maakt eBay de uitbetaling de volgende werkdag over.

Nadat eBay een uitbetaling heeft overgemaakt, duurt het meestal nog een tot drie werkdagen voordat het bedrag op je rekening staat. 


Huidige betalingsmethode

Welke betalingsmethoden worden ondersteund wanneer eBay betalingen beheert en een bijgewerkte ervaring biedt?

Wanneer eBay betalingen beheert en een bijgewerkte ervaring biedt, kunnen kopers betalen met veelgebruikte creditcards, Apple Pay en Google Pay.


Ervaring van kopers

Hoe werkt het voor kopers?

Wanneer eBay betalingen beheert en een bijgewerkte ervaring biedt, kunnen kopers betalen met allerlei betalingsmethoden, zoals creditcards, Apple Pay en Google Pay. Ze kunnen de gegevens van hun creditcard of bankpas ook opslaan voor toekomstig gebruik. Hun ervaring lijkt op die van andere online verkopers.


Aanbiedingen

Moet ik mijn aanbiedingen bijwerken nadat ik me heb aangemeld voor Betaaldiensten van eBay?

Nee. Als je je inschrijft, verandert er niets totdat eBay je account activeert. Zodra eBay je betalingen beheert, worden al je bestaande actieve aanbiedingen automatisch bijgewerkt met de verschillende manieren waarop kopers kunnen betalen.*  

Geef geen favoriete betalingsmethoden op in je aanbiedingen. Raadpleeg ons aanbiedingsbeleid voor meer informatie.

*Aanbiedingen die ons aanbiedingsbeleid overtreden, worden bij activering automatisch be ëindigd .


Verzending

Kan ik korting geven op de verzendkosten bij bestellingen met meerdere objecten?


Je kunt kortingen op de verzendkosten geven aan klanten die meerdere artikelen bij je kopen. Activeer hiervoor eerst de optie Gecombineerde verzending. Vervolgens kun je regels instellen die automatisch van toepassing zijn op de verzendkosten wanneer een koper meerdere objecten koopt.Tools van derden

Ik gebruik tools van derden om mijn bedrijf te runnen. Werken deze integraties nog steeds met Betaaldiensten van eBay?

Als je met API's van eBay geïntegreerde tools van derden gebruikt om je aanbiedingen, voorraad en/of bestellingen te beheren, financiën af te stemmen of bedragen terug te betalen, kun je dit gewoon blijven doen nadat Betaaldiensten van eBay voor je zijn geactiveerd. Neem contact op met de specifieke externe provider als je vragen hebt over het serviceaanbod.

Verkopersbescherming

Kom ik nog steeds in aanmerking voor verkopersbescherming?

Ja, als je account een goede reputatie heeft bij eBay, kom je in aanmerking voor verkopersbescherming. Verkopersbescherming van eBay is bedoeld om je online verkopen te beschermen en te voorkomen dat je geld verliest door terugboekingen en vorderingen onder de Geld-terug-garantie van eBay. Meer weten over Verkopersbescherming van eBay ?

Hoe kan ik een koper een terugbetaling of gedeeltelijke terugbetaling geven?

 

Je kunt tot 90 dagen na de oorspronkelijke transactie volledige of gedeeltelijke terugbetalingen doen voor objecten. Ga hiervoor naar de Verkopershub of Mijn eBay en volg deze eenvoudige stappen