Specificatievereisten op eBay

Door middel van specificaties kun je details vermelden over het object dat je wilt verkopen. Specificaties kunnen het merk, de maat, het type, de kleur, de stijl en nog veel meer omvatten en zijn afhankelijk van wat je verkoopt. Specificaties zijn heel belangrijk omdat ze de zichtbaarheid van je aanbieding op eBay en in zoekmachines verhogen. 
En, hoe meer informatie we hebben over wat je verkoopt, des te beter kunnen we je object afstemmen op wat een koper zoekt. Zo bereik je betere conversiepercentages en krijg je minder retouraanvragen.

Daarom voeren we regelmatig nieuwe vereisten in voor specificaties. We brengen je altijd minstens 8 weken van tevoren op de hoogte van de nieuwe vereisten zodat je je goed kunt voorbereiden. 

 

Nieuwe specificatievereisten

Vanaf de zomer zijn er nieuwe specificatievereisten in de rubriek Beeld en Geluid voor alle nieuwe en herziene aanbiedingen. In dit bestand staan alle rubrieken waarin specificaties verplicht zullen zijn.

Product-ID's

Voeg product-ID's toe zodat de zoekmachine precies weet wat voor product je verkoopt en zodat je aanbieding als 'extra compleet', waardevol en informatief voor de koper wordt beschouwd.
De productcodes worden opgenomen in codes of streepjescodes die vaak op labels staan:

  • Merk
  • EAN (European Article Number = Europees objectnummer) en ISBN (International Standard Book Number = internationaal standaard boeknummer) vallen ook onder deze term.
  • MPN (Manufacturer Part Number = fabrikantnummer): een nummer dat in combinatie met het merk een unieke identificatie van een product vormt. Fabrikanten gebruiken deze nummers om hun voorraad en hun productlijnen te ordenen.
  • GTIN (op de blauwe pijl klikken voor meer info)
  • ISBNs (International Standard Book Numbers)