Dit moet je weten

  • Je hebt nog een maand de tijd om aanbiedingen aan te passen voordat de nieuwe specificatievereisten van kracht worden op 8 oktober.
  • We willen de ervaring verbeteren en je helpen met het bijwerken van de specificaties. 

Zoals we al aankondigden in ons nieuws voor zakelijke verkopers in februari en april van dit jaar, hebben we onze aanpak van product gebaseerd winkelen op eBay aangepast en worden specificaties belangrijker.
Met 182 miljoen kopers op eBay kun je zeker je voordeel doen met onze informatie over de activiteiten van kopers. We volgen voortdurend hoe kopers naar producten zoeken en filters gebruiken op eBay. We gebruiken deze informatie om rubrieken te maken en te beslissen welke productinformatie we van je nodig hebben. Wanneer je specificaties toevoegt aan je aanbiedingen, is de kans groter dat je object verkocht wordt. Hoewel we je informeren wat de belangrijkste specificaties voor je aanbiedingen zijn, raden we aan om altijd zoveel mogelijk informatie op te geven.


Wanneer deze vereisten van kracht worden, moet je deze specificaties invullen wanneer je een nieuwe aanbieding maakt of een object opnieuw aanbiedt. We brengen deze wijzigingen in fasen aan voor de verschillende rubrieken en we brengen je altijd minstens 8 weken van tevoren op de hoogte van aanstaande wijzigingen.
 

Nieuwe vereisten vanaf 8 oktober

In oktober introduceren we nieuwe specificatievereisten in de rubriek Huis. Deze wijziging wordt van kracht op 8 oktober 2019 en geldt voor alle nieuwe en herziene aanbiedingen. Om ervoor te zorgen dat je de concurrentie een stapje voor blijft en kopers je aanbiedingen makkelijker vinden, raden we je aan om bestaande aanbiedingen zo snel mogelijk bij te werken. 

Een betere ervaring met specificaties

We houden rekening met feedback. Om het bijwerken van je specificaties makkelijker te maken, zullen we je ondersteunen wanneer deze vereisten gevolgen hebben voor je aanbiedingen.
Je ziet nu de status van de specificaties: 

  • 'Vereist', zoals merk, maat en kleur - deze zijn cruciaal voor de koperservaring en verbeteren de zichtbaarheid van uw object.
  • 'Aanbevolen' - deze verbeteren de zoekervaring voor kopers. We raden je ten zeerste aan om deze specificaties op te geven om je aanbieding te optimaliseren en kopers de beste ervaring te bieden.
  • 'Aanvullend' - deze geven kopers meer informatie over het object en zijn kenmerken, en kunnen een rol spelen in de aankoopbeslissing van de koper. 

Deze wijzigingen tonen de prioriteitsbepaling en informatie over zoekopdrachten van kopers om het toevoegen van specificaties makkelijker en duidelijker te maken. 
Als je aanbiedingtools van derden gebruikt, werken we met hen samen om jou informatie te geven over welke specificaties cruciaal zijn voor de verkoop en zichtbaarheid in zoekresultaten. Vraag aan je partners hoe ze je kunnen ondersteunen met hun tools.
We verfijnen onze filters en de zoekervaring voor kopers ook verder. Zo bieden we kopers de mogelijkheid om meerdere filters tegelijk te selecteren. Als ze bijvoorbeeld een jurk in zowel 'zwart' als 'groen' zoeken, kunnen ze dat in de toekomst makkelijk doen.

 
Begin volgend jaar bieden we extra ondersteuning in de Hub voor Verkopers en Mijn eBay. Dit helpt je om specificaties toe te voegen aan bestaande aanbiedingen. De komende maanden geven we hier meer informatie over. 
 

Nieuwe specificatievereisten in 2020

In de toekomst richten we onze aandacht op de specificaties in de rubrieken Huis, Kleding en accessoires en Beeld en geluid. Omdat er een drukke verkoopperiode voor de deur staat, wachten we met nieuwe vereisten tot begin 2020. We brengen je minstens 8 weken vooraf op de hoogte van de nieuwe vereisten.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik de ontbrekende specificaties niet toevoeg? Beëindigen jullie mijn aanbieding?

Je aanbieding wordt niet beëindigd, maar als je deze probeert te herzien, zoals de prijs wijzigen of de beschikbare voorraad aanpassen, of als je een nieuwe aanbieding probeert toe te voegen, moet je de ontbrekende specificaties toevoegen.

Wat is er gebeurd met de rubriek Mode? Er zijn heel wat subrubrieken zonder verplichte specificaties. Wordt deze rubriek voltooid in 2020?

We blijven het gebruik van filters door kopers en de zichtbaarheid van aanbiedingen analyseren en zullen specificaties vereisen waar deze het grootste verschil in de verkoop maken. Daardoor is het mogelijk dat in de rubriek Mode meer specificaties vereist zullen worden in 2020. We raden je daarom aan om zo gedetailleerd mogelijk te zijn wanneer je objecten in de rubriek Mode aanbiedt om objecten zo goed mogelijk te laten opvallen. 

 

Help onze content verbeteren met feedback

Je feedback is belangrijk voor ons! Je kunt ons helpen ons nieuws voor verkopers te verbeteren door onze enquête in te vullen.