Betalingen beheren

Wijzigingen in het beheer van betalingen


Vanaf 2021 beheert eBay de betalingen voor de meeste kopers en verkopers in Nederland. Verkopers hebben één plek op eBay waar ze hun objecten kunnen verkopen en betaald krijgen. Kopers kunnen uit meerdere opties kiezen om te betalen en hebben daardoor een meer gestroomlijnde ervaring met afrekenen.

Overzicht van beheerde betalingen

Met beheerde betalingen verbeteren we de ervaring van kopers en verkopers op eBay. We hebben sinds 2018 miljarden aan betalingen beheerd voor duizenden verkopers. En dat worden er elke dag meer. Op eBay hebben verkopers één plek om hun objecten te verkopen en te worden betaald. Verkopers kunnen kiezen uit meer manieren om te betalen. Verkopers die functies en tools van eBay gebruiken die geschikt zijn voor beheerde betalingen, worden tot en met mei 20201 in fases gevraagd om nog steeds deel te nemen.

Wat je kunt verwachten wanneer eBay betalingen beheert:

  • Eén plek voor alles: alle rapporten bekijken, geschillen en terugbetalingen beheren, opties voor het plannen van uitbetalingen en vereenvoudigde klantenondersteuning en kosten.

  • Eenvoudigere bescherming van verkopers door eBay.

  • Uitbetalingen rechtstreeks op je bankrekening. De betalingen worden binnen twee werkdagen na bevestiging van een bestelling gestart, ongeacht hoe de koper heeft betaald, met de optie voor een wekelijkse of dagelijkse frequentie zodra het geld beschikbaar is.

Wanneer je begin volgend jaar een melding van ons ontvangt, raden we aan dat je je voor de deadline registreert om onderbrekingen binnen je bedrijf te voorkomen.

Veelgestelde vragen over betalingen

Als je vragen hebt over het beheer van betalingen, bekijk dan of je hier het antwoord op je vraag kunt vinden.

Wat betekent het wanneer eBay betalingen beheert?

Wanneer eBay betalingen beheert, worden verkopers op dezelfde plek betaald als dat ze hun object verkopen. Bovendien hebben kopers dan nieuwe manieren om te betalen.

Uitbetalingen aan verkopers worden consequent gestart binnen twee werkdagen na bevestiging van een bestelling, ongeacht hoe een koper heeft betaald. Verkopers kunnen zelf de frequentie kiezen van de uitbetalingen (zoals dagelijks of wekelijks zodra het geld beschikbaar is).

 

In plaats van een relatie te beheren met eBay en PayPal, hebben verkopers toegang tot alles via eBay: geconsolideerde kosten, aangepaste rapporten, terugbetalingen en retourzendingen, labels en vereenvoudigde bescherming.

Gelden er beperkingen voor productcategorieën?

Ons doel is om in de loop van 2021 voor beheerde betalingen alle categorieën te ondersteunen.

eBay-verkopers die vaak in beperkte categorieën producten aanbieden, hoeven zich pas te registreren voor beheerde betalingen wanneer deze categorieën compatibel zijn. We blijven tijdens de uitbreiding van beheerde betalingen verkopers ondersteunen.

Moet ik mijn aanbiedingen bijwerken nadat ik me heb ingeschreven voor beheerde betalingen?

Nee. Wanneer eBay je betalingen beheert, worden al je bestaande aanbiedingen* en kopersfeedback automatisch bijgewerkt. Ook worden de verschillende betalingsmethoden voor kopers weergegeven.

* Aanbiedingen die ons beleid voor aanbiedingen schenden, worden automatisch beëindigd.

Wanneer en hoe ontvang ik uitbetalingen?

Wanneer eBay betalingen beheert, worden uitbetalingen rechtstreeks naar je bankrekening overgemaakt. Je hoeft dus geen geld meer over te schrijven via PayPal. We starten uitbetalingen op bankrekeningen van verkopers consequent binnen twee werkdagen na bevestiging van een bestelling, ongeacht de betalingsmethode van een koper. Je kunt wekelijkse of dagelijkse uitbetalingen op je bankrekening plannen zodra het geld beschikbaar is.

Ik gebruik externe tools om mijn bedrijf te beheren. Werken deze integraties bij beheerde betalingen?

Als je tools van derden gebruikt die zijn geïntegreerd met de API’s van eBay om je aanbiedingen, voorraad en andere orderbeheeractiviteiten te regelen, financiën af te stemmen of terugbetalingen uit te keren, kun je dit gewoon blijven doen nadat je beheerde betalingen hebt ingeschakeld. Neem contact op met je eigen externe provider voor vragen over hun serviceaanbod.