Nieuws voor zakelijke verkopers

September 2020: Updates voor de piekhandel met nieuwe verbeteringen om uw verkoop te stimuleren en verkopersbescherming te verhogen.

Verkopershub is nu beschikbaar voor eBay Nederland

We hebben onlangs de Verkopershub geïntroduceerd op eBay in Nederland. Je account wordt op 16 augustus automatisch overgezet naar de Verkopershub.

Lees meer over de verkopershub

Nieuwe vereisten en tools voor object specificaties

We voegen nieuwe tools toe om je te helpen bij het identificeren en toevoegen van ontbrekende specificaties en het optimaliseren van je aanbiedingen. Op 9 september 2020 komen er ook een aantal nieuwe vereisten voor specificaties aan voor bepaalde rubrieken.

Bekijk de object specificaties

Verbeterde privacy voor e-mailadressen op de marktplaats

Vanaf eind augustus zien verkopers en kopers geleidelijk aan elkaars e-mailadressen niet meer. Via e-mailaliassen kunnen verkopers en kopers elkaar gewoon berichten blijven sturen.

Lees meer over emailaliassen

Updates voor het beheer van betalingen

In 2020 beheert eBay de betalingen van de meeste zakelijke verkopers. Vanaf 2021 zal eBay de betalingen voor het merendeel van de verkopers op de marktplaatsen beheren. Lees verder voor meer informatie en om te weten hoe je op de hoogte wordt gebracht van de beheerde betalingen.

Lees meer over het beheer van betalingen

Afwezigheidsinstellingen

We hebben verbeteringen aangebracht aan de instellingen van onze tool Afwezigheid. Deze verbeteringen helpen je om het beheer van je eBay-bedrijf nog beter te plannen als je weg bent, alsook de ervaring voor kopers te verbeteren.

Lees meer over afwezigheidsinstellingen

Vereenvoudigd annuleringsproces voor het beheer van annuleringsverzoeken

Vanaf 14 september 2020 kunnen verkopers en kopers bestellingen annuleren via een nieuwe gestructureerde annuleringsstructuur. 

Lees meer over annuleringsverzoeken

Wijzigingen in de btw-importregelgeving voor Europa en het VK in 2021

In 2021 zullen er wijzigingen plaatsvinden in de btw-heffing op de import in Europa en het VK en op bepaalde zendingen binnen de EU.

Lees meer over wijzigingen in btw

Rubriek- en classificatiewijzigingen

Ontdek alles over de laatste rubriek- en classificatiewijzigingen op eBay.

Meer over rubriek- en classificatiewijzigingen