Wijzigingen aan de verkoopcommissie

Het landschap van de e-commerce verandert razendsnel en eBay wil blijven investeren in het platform zodat verkopers een groter publiek van online kopers kunnen bereiken. Daarvoor wijzigen we de verkoopcommissie in Nederland en andere landen vanaf 1 april en maken we de verkoopcommissie eenvoudiger en consistenter. 

Specificaties in 2019

We gaan meer specificatievelden verplicht maken in de rubrieken Kleding, schoenen en accessoires.
Specificaties kunnen het merk, de maat, het type, de kleur, de stijl en nog veel meer omvatten en zijn afhankelijk van wat je verkoopt.
 

Geldig tot geannuleerd in 2019

Vanaf 1 april 2019 gaan we de winkelervaring op alle eBay-sites vereenvoudigen. De enige aanbiedingsduur voor alle aanbiedingen met een vaste prijs van zowel zakelijke als particuliere verkopers wordt Geldig tot geannuleerd.

Wijzigingen in BTW-regelgeving in Duitsland

Herinnering: zorg dat je aan de nieuwe belastingwetgeving voldoet wanneer je handeldrijft met Duitsland

Naar aanleiding van de laatste wijzigingen aan de Duitse btw-wetgeving moeten handelsplaatsen aanvullende maatregelen nemen om te controleren of verkopers aan de plaatselijke wetgeving voldoen. Verkopers die in Duitsland willen blijven verkopen en die binnen de Europese Economische Ruimte (EER) gevestigd zijn, hebben tot 1 oktober 2019 om hun Duitse btw-certificaat te uploaden.

 

eBay heeft altijd met de Duitse overheid samengewerkt om belastingontduiking te voorkomen. We blijven actie ondernemen tegen verkopers die niet aan de wetgeving voldoen. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, verwijdering van aanbiedingen en accountschorsing.