Wat je moet weten

Vanaf 1 april 2019 gaan we de winkelervaring op alle eBay-sites vereenvoudigen. De enige aanbiedingsduur voor alle aanbiedingen met een vaste prijs van zowel zakelijke als particuliere verkopers wordt Geldig tot geannuleerd.
 

Wat verandert er?

Vanaf 1 april 2019 is de enige aanbiedingsduur voor alle aanbiedingen met een vaste prijs Geldig tot geannuleerd. Bestaande aanbiedingen met een andere duur blijven ongewijzigd tot de opgegeven einddatum of totdat ze uitverkocht zijn. Als deze aanbiedingen worden verlengd, is Geldig tot geannuleerd de enige optie voor de duur. Alleen aanbiedingen in veilingvorm kunnen een korte duur hebben.

 

Geldig tot geannuleerd-aanbiedingen worden automatisch elke 30 dagen verlengd, tenzij het object uitverkocht is. Als je meer objecten aanbiedt dan je maandelijkse limiet voor gratis aanbiedingen, betaal je aanbiedingskosten voor elke periode van 30 dagen. Je kunt een aanbieding natuurlijk op elk moment beëindigen.

 

We blijven nauw met leveranciers van tools en API-ontwikkelaars samenwerken om hen voor te bereiden op de toekomstige verandering. Als je met behulp van externe tools doorgaat met het uploaden van kortlopende aanbiedingen met een vaste prijs, overschrijven we de duur die je hebt geselecteerd.
 

Waarom veranderen we dit?

We veranderen dit omdat we van mening zijn dat Geldig tot geannuleerd aanbiedingen resulteren in meer verkopen. Geldig tot geannuleerd aanbiedingen presteren beter op externe zoekmachines, zoals Google, waardoor meer verkeer naar de site en naar de aanbiedingen komt.

Dit zijn de voordelen van de overstap op Geldig tot geannuleerd:

 

  • Verkooptransacties en volgers blijven behouden, wat een positief effect kan hebben op de positie van een aanbieding in zoekresultaten.
  • Geen deactivering van aanbiedingen meer tijdens handmatige verlenging.
  • De functie Voorraadcontrole geldt alleen voor Geldig tot geannuleerd-aanbiedingen. Met deze functie kun je de prestatiegeschiedenis van een aanbieding behouden totdat je het object aanvult.

 

Volgende stappen

  • Als je werkt met een externe aanbiedingstool, raden we je aan je instellingen te controleren voordat de wijziging ingaat. Neem voor meer informatie contact op met je leverancier.
  • Als je de functie Voorraadcontrole gebruikt, zorg dan dat het aantal eenheden in voorraad correct wordt weergegeven in je aanbieding.