In 10 stappen klaar voor succesvolle verkopen

1. Stel een verkopersaccount in

Schrijf jezelf of je bedrijf in als commercieel verkoper.

Open een PayPal-rekening. PayPal is ook een veilige en betrouwbare methode voor internationale transacties.

Leg een betalingsmethode vast voor het betalen van je eBay-kosten, zoals de verkoopcommissie of het abonnement op je winkel.

Leg de fundering. Formuleer algemene voorwaarden voor betaling, retourzending en verzending en wijs ze aan je aanbiedingen toe.

Houd rekening met limieten voor verkopers. Afhankelijk van de status van je verkopersaccount zijn er limieten op het maandelijkse verkoopvolume.

 

2. Maak je profiel op maat

Aan de hand van je profielpagina kunnen kopers zien wie je bent en met wie ze te maken hebben.

Deze pagina bevat alles wat ze moeten weten, zoals je gebruikersnaam en recente feedback, maar ook een link naar objecten die je te koop aanbiedt.

 

3. Stel je accountvoorkeuren in

Houd je account up-to-date, bespaar tijd bij het maken van aanbiedingen en bepaal hoe en wanneer we contact met je opnemen.

 

4. Stel je verkopersbeleidsregels op

Bespaar tijd door de gewenste opties voor verzending, betaling en retourzending op te nemen in verkopersbeleidsregels, die je vervolgens op je aanbiedingen kunt toepassen.

Je kunt deze beleidsregels op aanbiedingen toepassen in plaats van elke keer dat je iets aanbiedt opties te hoeven kiezen voor betaling, verzending en retourzending.

 

5. Stel je PayPal-rekening in

PayPal is een veilige, snelle en gemakkelijke manier om betaald te krijgen voor objecten die je verkoopt, en om je eBay-kosten te betalen.

  1. Maak een PayPal-rekening
  2. Verifieer je PayPal-rekening
  3. Koppel je PayPal-rekening aan je eBay account
     

6. Aanbiedingen maken

Maak hoogwaardige aanbiedingen die geen koper kan weerstaan. Hoe professioneler je eBay aanbieding is, hoe groter de verkoopkans.

 

7. Gebruik product-ID's en specificaties

Als je product-ID's en specificaties aan je aanbiedingen toevoegt, vallen ze meer op in zoekresultaten en kunnen je kopers gemakkelijker vinden wat ze zoeken.

 

8. Bepaal de verkoopvoorwaarden

Bespaar tijd: definieer opties voor:

  • verzending
  • betaling 
  • retourzendingen

In zogenaamde verkoopvoorwaarden die je aan aanbiedingen kunt toevoegen, in plaats van het steeds opnieuw te hoeven doen.

Meer weten over de verkoopvoorwaarden?

 

9. Begin met aanbieden

Afhankelijk van de rubriek kun je de volgende soorten aanbiedingen plaatsen:

Nu kopen of een veiling. Nu kopen met varianten.

Een aanbieding plaatsen op eBay.nl

 

10. Optimaliseer je aanbiedingen

Laat aanbiedingen meer opvallen en help kopers vinden wat ze zoeken:

 

Maak het af met geweldige klantenservice

Overtuig je klanten met uitstekende klantenservice. Communiceer goed en antwoord snel op vragen. Vriendelijke interactie is de sleutel tot succes.

Handel retourzendingen zonder complicaties af. En als er ooit een probleem is: benader de koper objectief en professioneel.

In je beoordelingsprofiel zie je hoe kopers je klantenservice beoordelen.

Tip: Vertel het ons als je vindt dat kopers ongepast reageren of te veeleisend zijn. Wij beschermen je!

 

Goed om te weten: Verkoop / account limieten

In het algemeen zijn er limieten aan het aantal aangeboden objecten per maand en soms hebben specifieke rubrieken aanvullende limieten. Voor sommige objecten gelden ook specifieke limieten. Deze regels zijn er om te zorgen dat eBay een veilige handelsplaats blijft. Zodra je een goede verkoopgeschiedenis hebt opgebouwd worden sommige limieten verwijderd. Je kunt ook eerder een verzoek indienen voor ruimere limieten.

Lees meer over de specifieke limieten.